Blog

ONTDEK ONZE ERVARINGEN EN INZICHTEN

Incassokantoren buiten?

Rudi Mattheus

07/06/2022

Sommige scholen doen, meestal nadat ze zelf reeds verschillende acties ondernomen hebben, beroep op externe dienstverleners om hun facturen betaald te krijgen. In dit artikel gaan wij dieper in op deze externe dienstverleners en meer nog over de misverstanden en de ontwetendheid rond dit onderwerp.

Verjaringstermijn en hoe hiermee om te gaan?

Rudi Mattheus

31/05/2022

Bij heel veel scholen is het een normale aanpak om de herinneringsprocedure zoveel mogelijk te spreiden over het jaar. Men gaat ervan uit dat op die manier de ouders meer tijd hebben om hun betalingen na te komen en te vermijden dat zij in het minnelijk en gerechtelijk circuit terechtkomen. Hieraan hangt echter één belangrijke bemerking: schoolfacturen verjaren na 1 jaar.

Factuurvoorwaarden en schoolreglement

Rudi Mattheus

25/05/2022

Elke school wil een duidelijke en transparante communicatie met de ouders van wie de kinderen bij hen school lopen. De wederzijdse rechten en verplichtingen van de leerlingen, ouders en school zijn opgenomen in het schoolreglement. Dit schoolreglement is als het ware de handleiding voor alle betrokkenen. Zijn ouders hiermee of met bepaalde onderdelen niet akkoord dan kunnen zij zich niet inschrijven.

Een moderne aantrekkelijke school

Rudi Mattheus

24/05/2022

Een school moet ernaar streven dat zij in al haar aspecten een moderne uitstraling biedt die haar aantrekkelijk maakt zowel naar de leerling als naar zijn/haar ouders. Modern op vandaag betekent dat zij op een pragmatische manier zoveel mogelijk moderne digitale tools inzetten die zowel het leven van de medewerkers als dit van de leerlingen en hun ouders vergemakkelijkt.

Belgische oplossing voor intelligente afbetalingsplannen.

Rudi Mattheus

14/12/2021

Uw klanten een haalbare betalingsoplossing bieden voor hun onbetaalde facturen in combinatie met een drastische verlaging van uw werklast: een droom of werkelijkheid? 

Vision2Pay® : meerwaarde voor uw klant en voor uw kantoor

Rudi Mattheus

02/06/2021

Wilt u meerwaarde voor uw klant en uw eigen kantoor, neem dan zeker deze whitepaper even door. 

Sales2Cash® voor bedrijven

Rudi Mattheus

01/03/2021

Wordt u als bedrijf vandaag ook geconfronteerd met de administratieve mallemolen waarin wij ons allemaal bevinden? Gaat er een belangrijk deel van uw werkkracht verloren aan deze ondersteunende processen met geen of weinig toegevoegde waarde voor uw klanten?  Indien het antwoord tweemaal ‘ja’ is, dan loont het zeker de moeite om dit document even door te nemen.

∑OM - Uw Sociaal Ontzorgend Model voor schoolfacturen

Rudi Mattheus

01/02/2021

In deze whitepaper geven wij u een beeld van wat wij verstaan onder ‘sociale ontzorging’. Wij gaan ook, samen met jullie, dieper in op het ethische aspect van onbetaalde schoolfacturen en tenslotte hoe wij menen hoe u, als Directie, in een digitale schoolomgeving hiermee kunnen omgaan.

Handleiding Vision2Pay

Rudi Mattheus

15/01/2021

U wenst te starten met Vision2Pay? Dit kan in enkele klikken. Hier vindt u een overzicht van de verschillende stappen. Alvast bedankt voor het vertrouwen en de samenwerking.

Sales2Cash® voor de overheid

Rudi Mattheus

01/01/2021

Wordt u als overheid vandaag ook geconfronteerd met de administratieve mallemolen waarin wij ons allemaal bevinden? Gaat er een belangrijk deel van uw werkkracht verloren aan deze ondersteunende processen met geen of weinig toegevoegde waarde voor uw burgers? Indien het antwoord tweemaal ‘ja’ is, dan loont het zeker de moeite om dit document even door te nemen.

De onbetaalde facturen en de weg naar de juiste halte

Rudi Mattheus

16/12/2020

Overal op deze wereld leven er wezens een teruggetrokken en verborgen bestaan. Men noemt ze ‘de onbetaalde facturen’. Bussen worden ingelegd om hen te begeleiden naar het vakantiekamp ‘Vervaldag’ vol met betaalde facturen waar ze kunnen zien welk schitterend en onbezorgd leven deze hebben. Helaas stapt niet elk wezen af bij de correcte halte... tot Alternatief met een oplossing kwam. 

Verdienmodellen voor accountants

Rudi Mattheus

01/11/2020

Met deze whitepaper willen we u, als confrater, graag wat inzichten geven in de verschillende verdienmodellen die gehanteerd worden in onze markt. Ook willen we hiermee onze ervaring delen die wij met deze modellen gehad hebben. Hopelijk vormt dit dan een bron van inspiratie bij het verder uitbouwen van uw eigen kantoor. Wij sommen de verschillende strategieën even op en geven hierbij hun voordelen en hun nadelen. Dikwijls is dit gebaseerd op eigen ervaringen die wij gedurende de jaren hiermee hebben gehad. 

De digitale trein is vertrokken

Rudi Mattheus

01/06/2020

De afgelopen maanden en weken heeft u verschillende artikels gelezen rond de digitale projecten waar wij mee bezig waren. Dé grote constante in dit verhaal was Hoe kunnen wij u, als bedrijf of als confrater, maximaal ONTZORGEN? Ontdek snel wat ONTZORGEN precies voor u betekent.

Ons eerste digitale webinar

Rudi Mattheus

01/06/2020

Samen met diverse partners heeft Steven, onze business developer, een webinar reeks opgezet rond digitaal ondernemen. Afgelopen week was de eerste sessie. En het was een enorm succes. Meer dan 140 mensen namen deel.

Vision2Pay® - Het vaccin voor uw cashflow

Rudi Mattheus

31/05/2020

Vison2Pay, onze anticoronatool tegen onbetaalde facturen, slaagde er deze week in om bij het metaalbedrijf Leys € 90 000 facturen omgezet te krijgen in een afbetalingsplan. Gewoon dankzij de beleefde, empathische aanpak die gericht is op oplossingen ipv op repressie. Lees onze whitepaper

De lancering van Vision2Pay®

Rudi Mattheus

15/05/2020

Na maanden van ploeteren, ontwikkelen, testen, verbeteren enz... was het afgelopen week zover. De eerste versie van onze Vision2Pay® inningstool was klaar.

Hoe lockdown bestendig ben ik als kleiner kantoor?

Rudi Mattheus

03/05/2020

Hoe lockdown bestendig ben ik als middelgroot kantoor?

Rudi Mattheus

03/05/2020

Welke oplossingen kan ik als middelgroot accountancykantoor gebruiken voor lockdown en digitalisatie?

Schoolfacturen en gescheiden ouders.

Rudi Mattheus

08/01/2020

Wanneer wij spreken met financiële directies van scholengroepen krijgen we dikwijls het probleem van de schoolfacturen en de gescheiden ouders te horen.

Het is altijd de vraag voor de verantwoordelijke: ‘Naar wie stuur ik de factuur met het meeste kans op betaling?’.

Sales2Cash® voor uw bedrijf

Rudi Mattheus

10/09/2019

Overal leest en ziet u dat bedrijven in een versneld tempo aan het digitaliseren zijn. Het zou wel leuk zijn dat u, als  bedrijfsleider, dit ook voor uw verkoopfacturen kan doen

Sales2Cash® voor uw scholengemeenschap

Rudi Mattheus

10/09/2019

Als directeur van een school weet u welke enorme werklast de facturatie en de verdeling van de facturen met zich meebrengt voor uw administratieve mensen. Ontdek hoe wij met Sales2Cash u kunnen ontzorgen van uw volledige administratie.

Zin en onzin van betalingskortingen

Rudi Mattheus

13/02/2019

Door een betalingskorting aan te bieden willen we onze klanten ertoe aanzetten om voor vervaldag hun facturen te betalen. Ook willen we een incentive geven aan onze slechte betalers om toch maar hun factuur sneller te betalen.

 

De vraag is echter: "Werkt dit wel?"

De Schuldindustrie

Rudi Mattheus

02/01/2019

Wist u dat een incassokantoor nooit kostenverhogend werkt voor een wanbetaler? Maar wie dan wel?

 

In dit artikel leest u hoe het echt in elkaar zit.